CICLE TEATRE I CINEMA

with No hi ha comentaris

La darrera proposta del cicle TEATRE I CINEMA és la nova versió de WEST SIDE STORY (2021)  de la mà de Steven Spielberg.

Us portem una proposta basada en la història de Shakespeare Romeu i Julieta, que Jerome Robbins  adapta per a Broadway l’any 1957 substituint la enemistat entre dues famílies per l’enemistat entre bandes derivada de l’arribada d’immigració a Nova York.

Un musical que va traspassar a la gran pantalla només quatre anys després de la seva estrena als escenaris amb la mítica pel·lícula del 1961, dirigida per Robert Wise i el mateix Jerome Robbins. Ningú s’ha oblidat d’aquesta adaptació y és clarament un clàssic. Tanmateix, Spielberg tenia el somni de fer el seu propi West Side Story.

 

La pel·lícula afegeix alguns canvis per a adaptar-la a la realitat actual que anem notant durant el visionat. Com a curiositat, torna a participar a la pel·lícula Rita Moreno, que interpretava a Anita a la pel·lícula de 1961. En aquest cas té el personatge de Valentina , una versió més desenvolupada del personatge de Doc que actua com a mentora i figura comprensiva entre els dos bàndols. L’actriu té també, als 90 anys, el seu número musical amb la cançó Somewhere.

Et convidem a que tornis a viure aquesta història, tant si ja has vist la original com si no. Spielberg demostra una vegada més que és un dels grans.

Com diu la crítica:

“Obra maestra de la repetición (…) Spielberg repite punto por punto la película de Robert Wise de 1960 consiguiendo una obra idéntica y completamente diferente a la vez (…) para verlo todo por primera vez (…)”  – EL MUNDO

Leave a Reply