Els dilluns de cinema (primera part)

with No hi ha comentaris

Els dilluns són els dies que distribuïdors, productors i exhibidors gasten hores revisant les xifres de recaptació, espectadors, percentatges d’assistència del cinema durant l’anterior cap de setmana.

A corre-cuita canvis de programació. Els cinemes decideixen quines pel·lícules continuen, quines acabaran dijous la seva projecció i sobre tot, amb quin número de passis es quedarà cada títol.

Les distribuïdores comencen a escriure correus als programadors perquè mantinguin les seves pel·lícules i que no els hi treguin passis. Entre els grans s’estableixen guerres puntuals, d’amenaces, algun crit i discussions al respecte. Els petits piulen a les sales que, per favor, els mantinguin les pel·lícules i els grans circuits de cinema tallen aquest bacallà com els hi peta.

Les productores ja han anat seguint el resultat de les seves estrenes i pressionen les distribuïdores perquè lluitin davant els cinemes la defensa de la seva pel·lícula.

En qüestió d’hores tot el peix ha estat venut i és llavors quan les empreses que porten les pel·lícules més petites tenen una molt minsa oportunitat de finalment entrar en alguna sala més si l’anterior cap de setmana ha estat fluix de recaptació. Tot un repte!

Bon dilluns, segon de confinament

22 de març de 2020

Leave a Reply