Variety, a film Dictionary

with No Comments

The film magazine Variety és la degana del seu sector. Va néixer l’any 1905!

De bon principi la revista volia fer servir un vocabulari propi. Sembla que la idea era convertir certes expressions en petits titulars i també crear un club entre els seus lectors.

Una pel·lícula és un pic or pix i aud, és el públic que assisteix a una projecció. Si el que anem a veure és una pic have a character on a real biopic, si veiem un documental, un doc and if these pics els aneu a veure a un multicinema, som a un plex. If you see a house we saw a comedy series sitcom. Atenció, però, que si aquesta és per a adolescents tenim una zitcom. I quan comencem els anuncis, ja som als blurbs. Quan una sèrie porta cert suspens melodramàtic i de cop surt un rètol de “Continuarà”, estem davant d’un cliffhanger.

Una pel·lícula que no la produeixin les majors it's a arthouse pic. Si l’actor és australià, tenim un Aussei. The director of photography is DP. In the premiere distributors (distribs) makers and the producers (execs) expect pic here you have legs, que tingui cames, que funcioni. Si es roda a Nova York, estem a Gotham or BevHills si som a Beverly Hills, ciutat que forma part de The Town of Our Lady the Queen of the Angels of the Portiuncula River, és a dir, Los Angeles, és a dir, LA.

Ah!, i el dia de l’entrega dels premis Oscar, que se celebra a H’w’d’, el mestre de cerimònies de l’acte és l’emcee

FYC, és a dir, per a la vostra consideració.

Gaudiu del segon divendres de confinació!

Cambrils 27 de març 2020

(article publicat anteriorment a la revista La Vila)

Leave a Reply