Ens cal no perdre turisme! Carta oberta

with 1 comentari

És evident que el nostre territori, amb una economia molt basada en el turisme d’estiu i els visitants de cap de setmana, patirà especialment la crisi provocada pel Covid-19. És més, ja sabem que hem perdut tot el turisme estranger, per tant, començarem la temporada amb una gran desavantatge respecte d’anys anteriors.

Caldrà doncs dirigir els esforços a aconseguir diversos objectius: que no ens caigui el turisme nacional, que aquest ampliï el període d’estada entre nosaltres i que ens segueixi visitant la resta de l’any.

Per aconseguir-ho no és suficient, encara que sigui molt potent, el que ofereix Cambrils individualment.

Cal que els nostres visitants sàpiguen que poden ampliar la seva agenda d’activitats a fer, més enllà del nostre municipi, durant l’estada entre nosaltres i que aquestes activitats no son només propostes d’estiu sinó que són estables tot l’any. Aquí una petició a les nostres activitats de comerç, restauració, hotels i espais de gestió pública. Hem de ser i fer ciutat i això s’aconsegueix mantenint obertes les nostres activitats durant tot l’any, no només durant una part.

Tenim un magnífic museu i una extraordinària biblioteca, platges i restaurants però també hi ha espais al nostre territori que hem de promocionar i fer-ne un paquet comú. Mas Miró o l’ermita de la Verge de la Roca o el Parc Samà o el castell d’Escornalbou o Scala Dei o l’embasament de Riudecanyes o els ports de Salou, Cambrils i l’Hospitalet, per no parlar de tot el potencial que ofereix la nostre capital Reus i perquè no, també Tarragona.

Cal una coordinació molt més enllà de les promocions turístiques locals que ja es fan i que són bones. En l’actual circumstància, és imprescindible dissenyar una campanya conjunta de tot el territori amb la col·laboració també dels municipis germans i fer-la viral al màxim.

No serà suficient la creació de fulletons, plànols o guies, ni espots publicitaris. Cal saber trobar els prescriptors que comuniquin les avantatges de venir a visitar-nos, donar confiança al turisme; que garanteixi que som un territori atractiu, que és net del virus i que és curós amb els seus visitants.

Però aquesta prescripció, juntament amb les eines publicitàries que es dissenyin, ha de tenir l’objectiu d’aconseguir arribar a tots els nostres potencials visitants i que aquests vinguin. Ha de ser una campanya que haurem de valorar pel seu resultat. Si no sabéssim arribar o no aconseguíssim més visitants, aquest esforç haurà servit de ben poc i quan arribi l’hivern, la crisi ja serà insalvable.

Entre els col·lectius que en tot o en part vivim de l’activitat turística, tenim una immensa relació de contactes – amb el degut respecte a la protecció de dades personals – que pot ser una part de la comunicació de la gran campanya de reclam de visitants a Cambrils i a la Costa Daurada que imperiosament necessitarem.

Però l’esforç ‘econòmic d’aquesta campanya, ha de ser assumida per les nostres administracions de manera generosa, amb recursos i idees compartides entre tots i, tot sigui dit, que aquesta assumpció ha d’incloure les ajudes i estratègies que ens permetin ser ciutat tot l’any per tenir turisme sempre.

Cambrils, 22 d’abril 2020

One Response

  1. Jordi Morell Guinart
    | Respon

    Si,aquesta es la realitat pura i dura i no ya més,aquí ho tenim molt ben resumin,lo demès es veura fantasmas a on no i son,remem tots a la mateixá direcció i arrivarem a bon port,endavant ho aconseguirem

Leave a Reply