Rambla de l’art-Cambrils seleccionada a la iniciativa Collaborate to Innovate

with No hi ha comentaris

El nou programa d’ajuts d’Europa Cinemas ‘Collaborate to Innovate‘, finançat per Europa Creativa MEDIA, i que té per objectiu premiar projectes de col·laboració innovadors que s’implementin entre diferents exhibidors d’Europa Cinemas d’un mateix país o de diversos territoris europeus, ha fet públics els 15 projectes seleccionats, entre els quals figura el projecte ‘Tecnologia streaming als cinemes’, liderat per CineBaix (Sant Feliu de Llobregat, Barcelona).

El projecte compta també amb els següents cinemes associatsRambla de l’Art – Cambrils Aie (Cambrils – Tarragona), Duplex Cinema (Ferrol, A Coruña), Cinema Truffaut (Girona), Zumzeig (Barcelona) i CineCiutat (Palma De Mallorca).

Entre els projectes seleccionats figuren dos projectes més liderats per cinemes de la resta de l’Estat:

  • Cines Lys (València) – Projecte: ‘Viridiana’

Cinemes associats: Multicines 7 (Bilbao), Florida (Vitoria), Centrofama (Murcia), Multicines El Centro. Cineapolis Cadiz (Cádiz), Cines Babel (Valencia), Augusta Af. (Palma), Cines Princesa (Madrid), Renoir Plaza España (Madrid), Renoir Retiro (Madrid), Renoir Floridablanca (Barcelona), Cines Broadway (Valladolid), Cines Manhattan (Valladolid), Cine Paz (Madrid), Getxo Zinemak (Getxo), Cine Zugaza (Durango), Multicines La Laguna (La Laguna), Cineapolis Dos Hermanas (Sevilla), Cineapolis Utrera (Utrera – Sevilla), Cinemundo-Cineapolis Huesca (Huesca), Rívoli Aficine (Palma), Multicines Guadalajara (Guadalajara), Multicines Avenida (Palencia), Mk2 Palacio De Madrid (Madrid), Mk2 Cinesur Nervión (Sevilla) i Mk2 Cinesur El Tablero (Córdoba).

  • Golem Madrid (Madrid) – Projecte: ‘Interrail a través d’Europa Cinemas’

Cinemes associats: Golem Yamaguchi (Pamplona), Golem Alhóndiga (Bilbao), Van Golem Arlanzón (Burgos), Van Dyck (Salamanca), Van Gogh (León), Cines Príncipe (San Sebastián) i Cines Siete Infantes (Logroño).

Iniciat el 2021 amb finançament d’Europa Creativa MEDIA, Collaborate to Innovate (pressupost total d’un milió d’euros per a aquest 2021) premia destacats, innovadors i col·laboratius projectes iniciats, desenvolupats i implementats pels exhibidors adherits a la xarxa Europa Cinemas (del mateix país o de l’àmbit europeu).

Els projectes que rebin l’ajut tindran un impacte real en el sector cinematogràfic, promocionaran la circulació i la visibilitat de cinema europeu, desenvoluparan les audiències (en particular entre el públic jove) i incrementaran les habilitats i la competitivitat dels cinemes. Una de les principals prioritats d’aquest nou esquema és animar els exhibidors de cinema a integrar la inclusió i la sostenibilitat mediambiental en els seus enfocaments.

L’objectiu principal del projecte és desenvolupar prototips que tinguin el potencial de ser compartits i estesos en tota la diversitat de l’extensa xarxa d’Europa Cinemas (1.264 cinemes, 3.111 pantalles, 787 ciutats, 43 països).

El 2021, 15 projectes nous i interessants que representen un total de 114 sales de cinema han estat seleccionats com a part d’aquest programa amb visió de futur per liderar la següent fase en l’evolució de cinema i el desenvolupament de l’audiència per al cinema europeu. Procedents de 13 països europeus, cobreixen una àmplia gamma de temes, inclòs el desenvolupament d’audiències joves, programari de gestió de clients, anàlisi de dades, llançaments per transmissió i multiplataforma, màrqueting digital, cinema millorat i experiències socials, així com pràctiques de treball ecològiques. Cada projecte individual ha establert els seus propis objectius i metes mesurables. El seu treball serà analitzat i compartit a tota la xarxa per a un desenvolupament més ampli.

Europa Cinemas va proposar la iniciativa Collaborate to Innovate per crear col·lectivament sortides a la crisi de Covid-19 i fomentar nous enfocaments per connectar les pel·lícules europees amb el públic. L’esquema de finançament va ser dissenyat per la pròpia xarxa amb la participació entusiasta d’exhibidors que representen la diversitat completa de cinemes i països europeus. Van formular l’estructura, les regles i el format de l’esquema.

Leave a Reply